skoda karoq

Getest: de nieuwe SKODA Karoq

Voor autobedrijf Korterink uit Zwolle en Rouveen, heb ik de nieuwe Karoq getest! Hieronder het complete verslag.

Van alles het beste       

Het Tsjechische merk ŠKODA heeft al weer enkele jaren als slogan ‘Simply Clever’. En die slogan is ‘slim’ gekozen. Immers, in de afgelopen jaren heeft het merk met een serie aan succesvolle modellen precies de juiste snaar weten te raken bij de consument. Mooie auto’s voorzien van talloze slimmigheidjes die de ŠKODA-modellen al snel bij een steeds groter wordende klantenkring geliefd maakten. De nieuwste aanwinst, de compacte SUV met de naam ‘Karoq’, zal dat succes alleen maar verder uitbouwen. Althans, dat is onze conclusie na een uitgebreide testrit in de omgeving van Zwolle!

Aangename cocktail

Autobedrijf Korterink met vestigingen in Zwolle en Rouveen, stelt ons een fraaie Karoq ter beschikking voor een uitgebreide proefrit. We rijden met een extra complet Style-uitvoering in combinatie met een 150 pk sterke benzinemotor die gekoppeld is aan een zeventraps DSG transmissie. Op pad met deze sterk gemotoriseerde Karoq, valt onmiddellijk een ding op; wat voelt deze auto ongekend volwassen aan!

Wat dat betreft heeft ŠKODA een perfecte mix gevonden tussen hetgeen de concerngenoten reeds aanbieden in de vorm van vergelijkbare SUV-modellen als de Audi Q3, Volkswagen Tiguan en de SEAT Ateca. De chique afwerking van de Audi, het degelijke gevoel van de Volkswagen en de speelse rijeigenschappen van de SEAT, maken van de Karoq een auto waarmee je zeer aangenaam onderweg bent. De vormgeving is ook al zo’n geslaagde mix van z’n concernbroertjes. Massief, stoer en toch ook chique. ‘Van alles het beste’ lijkt ŠKODA gedacht te hebben bij het ontwerpen van de Karoq. En geef ze eens ongelijk!

IJskrabber

Je zit lekker hoog op de bok en dat geeft je een veilig gevoel van controle. De auto is minitieus afgewerkt en kent veilige, voorspelbare rijeigenschappen. Dit is geen auto waar je aan moet wennen, je kent ‘m al snel als je eigen broekzak. En natuurlijk is ook deze ŠKODA ‘simply clever’ met slimme details. Wat dacht u van een ijskrabber die veilig is opgeborgen aan de binnenzijde van het tankklepje? Slim! Of een geïntegreerde tablethouder achterin voor een aangename reis? Of een paraplu-met-houder onder passagiersstoel? Het zijn juist deze zaken die elke rit in de Karoq er net even wat aangenamer door maken. Bovendien onderscheidt het merk zich nadrukkelijk met dit soort sympathieke extra’s.

Premium zonder poeha

De Karoq voelt, oogt en rijdt als een zeer hoogwaardig product. Perfect uitgebalanceerd zonder hoogdravend te worden. Laat dat nou precies een van de troeven zijn van de producten van ŠKODA in het algemeen en deze nieuwe Karoq in het bijzonder. Daarom voorspellen we ook een ‘gouden toekomst’ voor deze compacte en volwaardige ogende SUV. Je kunt premium rijden zonder dat je er mee te koop loopt of de hoofdprijs betaalt. Dit is een fijn alternatief voor iedereen die op zoek is naar een ruime auto met bewezen techniek en een hoogwaardige uitstraling in een bijzonder populair autosegment. Autobedrijf Korterink stelt u graag een demonstratie-auto ter beschikking voor een nadere kennismaking!