Getest – Extra Dynamic Edition

Bij BMW staat ‘EDE’ voor Efficient Dynamics Edition maar voor onze testauto lijkt die term toch beslist een andere invulling nodig te hebben. Deze BMW 3 Serie 320d EDE sedan is namelijk voorzien van een bruut arsenaal

BMW M Performance accessoires. Hiermee transformeert een maatschappelijk verantwoorde ‘EDE-versie’ van BMW in een bruut ogend apparaat met een ongekend heftige uitstraling. Maar ondertussen blijft het groene hart van deze BMW onveranderd zuinig doorkloppen en dat maakt van de testauto een onvervalste gespleten persoonlijkheid. De sportieve M Performance ‘make-up’ suggereert M4-achtige prestaties maar die biedt de auto echter niet. Erg is dat allerminst want een 320d wil heel erg goed van zijn plek met 163 pk en 380 Nm koppel.

Gekoppeld aan een achttraps automaat kan je de omstanders heel makkelijk een loer draaien. OK, ze moeten niet te dicht bij gaan staan want dan hoor je het overbekende dieselroffeltje in plaats van een donker zescilinder gehuil. Fantastisch hoor, die kwalitatief hoogwaardige M Performance accessoires. Ze stellen je in de gelegenheid om je BMW een persoonlijke en sportieve tint te geven. Deze auto etaleert als een soort uithangbord wat allemaal mogelijk is en dat maakt hem misschien wat over the top. Dat het een ‘Extra Dynamic Edition’ is staat in ieder geval buiten kijf!

Het volledige testverslag verschijnt in diverse media.