Project Detail

lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Project informatie

  • Datum : augustus 2017
  • Categorie : PR

Getest - Mercedes AMG GT C Roadster

Liefst elke dag genieten van een rasechte roadster; voor de eigenaar van een Mercedes-AMG GT is dat meer regel dan uitzondering. Het door Thijs Timmermans uit Waardenburg beschikbaar gestelde exemplaar voegt daar een extra dimensie aan toe. Dit is namelijk een AMG Roadster in GT C-uitvoering en juist die bescheiden klinkende ‘C’ zorgt voor grootse effecten in de rijbeleving. Tot die conclusie kwamen wij althans na de nodige kilometers met deze schitterend gelijnde sportwagen.

Thijs Timmermans heeft er een fijn neusje voor om zijn aanbod van (sport) auto’s keer op keer te verrijken met de fraaiste exemplaren. Deze AMG GT C Roadster is daar bij uitstek een voorbeeld van. Z’n Selenietgrijze metallic lak, het in bruintinten uitgevoerde leren interieur en de in 11 seconden te openen stoffen kap zijn in perfecte harmonie met typische AMG-details als de zwarte spaakwielen en de verchroomde uitlaatpijpen. Een roadster zoals een roadster behoort te zijn. Een klassieke en tegelijkertijd stoere uitstraling waarbij het krachtige lijnenspel wordt onderstreept door wulpse rondingen die ‘m helemaal van deze tijd maken. Met name driekwart van voren oogt de auto ronduit fantastisch. Onder de ellenlange en fraai gewelfde motorkap huist een 558 pk sterke 4.0 V8 Biturbo motor die na het indrukken van de startknop een voor de autoliefhebber waanzinnig fraaie klank produceert. Een ietwat onrustig en donkerbruin geluid als ware het een roofkat die licht grommend startklaar is om vol overmacht zijn prooi te verschalken.
De AMG-technici uit Affalterbach hebben voor deze AMG GT C Roadster techniek geleend uit de AMG GT R. Zo is bijvoorbeeld de meesturende achteras en het differentieel van deze topuitvoering overgenomen. Ook AMG Ride Control, een grotere spoorbreedte en uitgeklopte wielkasten zijn onderscheidende kenmerken voor de GT C-uitvoering. Stuk voor stuk zorgen ze voor een ongekende rijbeleving. Wie zich eenmaal genesteld heeft in de fantastische stoelen, voelt zich al na enkele ogenblikken één met de machine. Een druk op het gaspedaal resulteert in een watervlugge respons en een voorwaartse versnelling die z’n gelijke nauwelijks kent. En dan te bedenken dat de rijmodus nog op ‘Comfort’ staat ingesteld! Wie deze stand verruilt voor positie ‘S+’ maakt pas echt kennis met het prestatiepotentieel van deze roadster. De besturing staat dan op scherp, de uitlaten produceren een geweldige symfonie (en laten het dan niet na ongegeneerd te ploffen bij het loslaten van het gaspedaal!) en de 557 pk’s worden ten volle benut. Al je zintuigen worden op scherp gezet als de AMG GT C zijn maximale kwaliteiten etaleert waarbij je de geruststellende gedachte kunt hebben dat een arsenaal aan elektronische waakhonden je welzijn (en je GT C!) goed beschermt. Maar ook een rustige rit met de kap open is in deze auto een onvergetelijke ervaring. Dit is autorijden zoals het ooit bedoeld is. En het mooie is: Thijs Timmermans kan je automobiele dromen ook nog eens waarmaken. Een rendez-vous met een van de droommachines uit zijn collectie is daarvoor een goede start. We waarschuwen u echter wel: liefde op het eerste gezicht is niet uitgesloten…