Project Detail

lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Project informatie

  • Datum : januari 2016
  • Categorie : edia, PR

Getest: Mercedes-Benz C450 AMG

AM’Genen’

De Mercedes-Benz C450 AMG is een speciaal geval. Speciaal omdat deze auto een unieke plaats in neemt binnen het leveringsprogramma van de inmiddels zeer geliefde nieuwe C-Klasse. Doordat ‘huistuner’ AMG zich actief met deze versie heeft bemoeid, is het eindresultaat een fantastisch rijdende auto met zeer sportieve AM’Genen’!

Deze Mercedes-Benz is misschien wel de ultieme kameleon. Een heer in het alledaagse verkeer maar op verzoek een topsporter op de Autobahn. Achter deze auto schuilt een bijzonder verhaal. De C450 AMG vult namelijk keurig het gat op tussen de C400 en de C63 AMG. Die laatste blijft met z’n 476 pk natuurlijk de absolute topper binnen de range. De 367 pk’s die de C450 AMG mobiliseert, zijn echter nauwelijks minder indrukwekkend. Het grote onderscheid ten opzichte van de nog dikkere AMG-modellen zit ‘m in feit dat de auto zich bij normaal gebruik gedraagt als een Mercedes-Benz. Rustig, gerieflijk en comfortabel. En daar zit ‘m de kneep. Daar waar de C63 AMG zijn sporttenue nimmer verruilt voor een maatpak, is deze auto flexibeler inzetbaar. En dat maakt deze ‘C’ nu juist zo bijzonder. AM’Genen’ zijn op afroep beschikbaar terwijl je op een doordeweeks en rustig ritje geniet van alle comfort die Mercedes-Benz rijden juist zo aantrekkelijk maakt. Maar wie ‘los’ wil gaan, heeft de AMG-beleving direct beschikbaar.

Liefhebbers begrijpen ongetwijfeld wat AM’Genen’ doen met de rijbeleving. Druk het gaspedaal stevig in en ervaar hoe de V6 Biturbo zijn spieren spant. Klaar voor maximale prestaties die worden omlijst met een rauw en enigszins hees timbre. Dit krachtige motorgeluid – een typische AMG ervaring – speelt ook bij het sterkste V6-model een belangrijke rol. Hiervoor hebben de AMG-ingenieurs een nieuw sportuitlaatsysteem met lagere tegendruk en gereduceerd gewicht ontwikkeld. Knap hoe de rijbeleving ‘on demand’ kan veranderen en laat dat dan een van de grootste pluspunten van deze C450-uitvoering zijn.

Het feestje wordt gecompleteerd door de perfecte tractie van de AMG-Performance 4MATIC vierwielaandrijving. Vermogensverlies wordt voorkomen door de specifieke krachtverdeling waarbij 33 procent van het vermogen naar de vooras en 67 procent naar de achteras gaat. De sportieve chauffeur merkt het verschil: rijeigenschappen en bochtenprestaties liggen op een zeldzaam hoog niveau. Ook aan de aankleding van het in- en exterieur is het de typische AMG styling die meteen duidelijk maakt dat deze auto niet ‘zo maar’ een C-Klasse is. Opvallende designelementen zijn de AMG Styling en de AMG lichtmetalen velgen. Aan de binnenzijde springen de fraai beklede sportstoelen met rode stiksels direct in het oog. Men heeft in dit interieur precies de juiste balans weten te vinden tussen comfort en sportiviteit. Al met al heeft Mercedes-Benz een absolute topper binnen het leveringsprogramma. De AMG-ziel is overal en altijd beschikbaar terwijl het vermaarde Mercedes-Benz comfort de auto een fijn karakter geeft voor dagelijks gebruik. De ultieme kameleon met edele genen, AM’Genen’!

Technische gegevens
Mercedes-Benz C 450 AMG 4MATIC Estate

Motor: 6 cilinders in V-vorm, 2.996 cc
Vermogen: 270 kW, 367 pk
Koppel: 520 Nm bij 2.000 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 5,0 seconden, topsnelheid 250 km/u
Prijs: € 78.995,- (vanafprijs geteste uitvoering)

De Mercedes-Benz C-Klasse Estate is er al vanaf € 38.695,-